Прес-центр12 жовтня 2020, 16:10

СНУ імені Володимира Даля отримав обладнання для нових лабораторій

За сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» за грантом «Модернізація інженерної освіти для підтримки конкурентоспроможності промисловості Луганської області» Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля отримав комп’ютерне устаткування та софт для спеціалізованих лабораторій ChemLab та MechLab.

Серед обладнання – 26 потужних стаціонарних комп’ютерів, два ноутбуки, два принтери, два проєктори, дві мультимедійні дошки, акустична система, вебкамери, колонки та інші додаткові елементи. Крім техніки, в лабораторіях встановлять ліцензоване програмне забезпечення – Windows 10 Pro та антивірус для кожної одиниці техніки, а також спеціалізоване інженерне програмне забезпечення – PTC Creo та ANSYS.

Комп’ютери оснащені потужними процесорами та відеокартами і здатні виконувати 3D-моделювання та обчислення складних технічних конструкцій (MechLab), розрахунок хіміко-технологічних процесів, візуалізацію промислових об’єктів та ефективне планування будівництва виробництв хімічних технологій (ChemLab).

«Університет давно потребував такого обладнання. Сьогодні, щоб дати студентам-інженерам навички моделювання, потрібна практика. На цих комп’ютерах студенти зможуть виконувати усі необхідні завдання. А отримавши диплом, вони будуть конкурентними на ринку праці не лише регіону, а й України. Також на цих комп’ютерах буде встановлене спеціалізоване програмне забезпечення. Зараз сучасні підприємства, конструкторські, дослідницькі заклади мають сучасні програми, тепер і студентів ми будемо готувати для потреб бізнесу», – сказав декан факультету інженерії Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Сергій Кудрявцев.

Кожна лабораторія розрахована на одночасне навчання 12 студентів.

Наразі відбувається монтаж устаткування, встановлення програмного забезпечення, викладачі відпрацьовують навички роботи з устаткуванням.

Після цього планується проведення навчальних курсів для викладачів по роботі з програмами BiTech та AssistantBuild (ChemLab), оновлення навчальних програм тих дисциплін, що розвивають навички роботи зі спеціалізованим софтом, для спеціальностей «Галузеве машинобудування», «Прикладна механіка», «Хімічні технології та інженерія», та впровадження оновлених дисциплін в навчальний процес для підвищення рівня підготовки студентів.

Навчання студентів на цьому обладнанні та за оновленими навчальними програмами планують розпочати вже цього року.