Прес-центр15 травня 2020, 12:05

Соціальна відповідальність бізнесу: 29 медичних закладів області отримали оксиметри, санітайзери та комплекти індивідуального захисту

Надійшла чергова партія гуманітарної допомоги від великого бізнесу України для 29  медичних закладів Луганської області. Цього разу це: шість тисяч комплектів персонального захисту для лікарів, 250 санітайзерів та 205 оксиметрів. Благодійниками виступили банк ПУМБ, Фонд Ріната Ахметова та ЮНІСЕФ.

«На сьогоднішній день можна, напевно, сказати, що наші лікарні та персонал на 100 % забезпечені усім необхідним. Проте, ми розуміємо, що восени на нас очікує друга хвиля захворюваності на Сovid -19,  до якої ми маємо бути готові. Як кажуть: готуйся до гіршого, а добре само прийде. Тому дякую усім, хто допомагає Луганщині, та сподіваюсь на подальшу підтримку. Найближчим часом ми розраховуємо на поставки апаратів штучної вентиляції легень, кисневих концентраторів, венозних сканерів тощо», - прокоментував подію голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Як зазначив представник Фонду Ріната Ахметова Віталій Шевченко, з початку пандемії фонд вже виділив 300 млн гривень на те, щоб забезпечити регіони засобами для боротьби з корона вірусом. Наразі закуповуються й апарати ШВЛ.

«Ми переконані, що тільки спільні дії представників громади, бізнесу і влади, можуть допомогти у вирішенні завдань, які стоять перед Україною у цій надзвичайній ситуації. Ми і надалі будемо підтримувати область, особливо зараз, у боротьбі з коронавірусом. Переконана, що разом ми впораємося з цією проблемою», - додала управляюча відділенням ПУМБ у м. Сєвєродонецьку Світлана Толстих.

Ці вантажі, як і попередні, доправило до Сєвєродонецька АТ «Укрпошта» безкоштовно.

Нагадаємо, що Луганська філія «Укрпошти» також долучилась до благодійної акції, тому кожна людина чи організація може безоплатно відправити засоби індивідуального захисту для опорних медичних установ у Рубіжному, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Старобільську та Біловодську. Крім того, по області поштарі безкоштовно доставляють ліки у рамках всеукраїнської акції «Ліки 24».