Прес-центр14 грудня 2019, 07:12

Соціальними мають бути не ліфти, а сходи, – Сергій Гайдай про кадрову політику на місцях

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації зустрівся з керівництвом Біловодського району та місцевими громадськими активістами, провів особистий прийом громадян та відвідав коворкінг-центр.

Так, під час діалогу з громадою голова Біловодської районної ради Петро Самойлов висловив занепокоєння у зв’язку зі скороченням штатів держслужбовців, яке має відбутися у січні. Мовляв, навіть зараз є проблема із дійсно професійними управлінськими кадрами.

«Я добре знаю Президента – він реально хоче змінити стан справ в країні на краще. Як відомо, королів робить свита, тому для цього потрібна «велика чистка». У владу мають прийти нові люди. Але я вважаю, що соціальними мають бути не ліфти, а сходи», – відповів Сергій Гайдай.

Актив Біловодської ОТГ запропонував очільнику Луганщини збільшити фінансування обласної програми, в рамках якої проводився конкурс проєктів щодо впровадження децентралізації. Адже 6 млн гривень на область вже замало: й громадянська активність зросла, й ціни на матеріали збільшились.

Крім того, як з’ясувалось, є проблема із відправленням юних спортсменів на змагання в інші регіони і вона загальна для всієї області. Отримати довідку про оформлення спецдозволу на перевезення дітей можна лише у Територіальному сервісному центрі МВС в Лисичанську і тільки за особистим зверненням.

«Ото й діджиталізація послуг», – пожартував голова облдержадміністрації та пообіцяв втрутитись у ситуацію.

Проблеми, з якими звернулися жителі Біловодського району до очільника області, традиційно стосувалися соціальної сфери, ЖКГ та охорони здоров’я.