Прес-центр30 листопада 2022, 10:11

Софт компанії з Сєвєродонецька може допомогти у відбудові України

Компанія «Хімпроект» заснована у дев'яностих роках як невелике наукове підприємство, однак за двадцять п'ять років стала потужним проектним та науковим осередком Луганщини.

Через війну підприємство втратило 100 % замовлень. І зараз шукає компанії, які зацікавлені у співпраці.

Співробітники працюють віддалено у Дніпрі та Києві, частина спеціалістів виїхала за кордон, ще частина боронить Україну.

Підприємство намагається налагодити прямі контракти у країнах Європи, а також у США. Має кілька потенційних партнерів, які готові співпрацювати. Дві основні сфери – проектування та управління будівництвом.

До речі, «Хімпроект» розробив платформу CLS (Construction Logistics Software), яка відстежує усі етапи будівництва – проектування, фінансові витрати, коригування робіт.

Цей софт можуть використовувати забудовники та замовники робіт – кінцеві споживачі, для кого будується житло або виробництво.

Застосування програмного комплексу CLS дає можливість формування середовища загальних даних. При цьому робота кожного співробітника, який бере участь в управлінні будівництвом, організована таким чином, що він має можливість отримувати всю необхідну інформацію для ухвалення та реалізації своїх рішень.

На базі даних CLS формуються і застосовуються показники, які необхідні в процесі управління будівництвом об'єкта.

За допомогою платформи CLS можна обґрунтувати інвестиції, забезпечити ефективне планування та управління будівництвом. Весь перебіг будівництва може бути показаний щодня на екрані комп'ютеру у вигляді 3D-моделі.