Прес-центр26 квітня 2018, 15:04

Сьогодні День Чорнобильської трагедії

Віддати данину поваги та пам’яті  усім тим, хто ціною власного життя захищав людство від катастрофи, до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля»  прийшли представники облдержадміністрації, міської влади, ліквідатори аварії на ЧАЕС та громадськості.

На мітингу-реквіємі згадали, що з наслідками жахливої аварії боролися більше 600 тис. ліквідаторів, з яких понад 350 тис. громадян України. Завдяки їхній хоробрості та мужності була врятована земля від неминучої біди.

Слова співчуття та подяки від голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза передала його заступник Ольга Лішик.

Вона зазначила, що обласна влада з повагою ставиться до учасників ліквідації ЧАЕС і робить все можливе щоб підтримати їх. «Нещодавно очільник області зустрівся з активістами-чорнобильцями Луганської області. Були обговорені нагальні питання. Подібні заходи для нас є постійними. Усі пропозиції, які надходять від громадських організацій, ми безпосередньо включаємо в обласну програму для допомоги громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», – підкреслила Ольга Лішик.

Та додала: «Дякую за те, що ви активно проводите уроки мужності в школах, розповідаєте учням правдиві історичні події, безпосередніми учасниками яких ви стали. Низький вам уклін за справжній патріотизм і героїзм».

У свою чергу, президент обласної організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини» Сергій Малик подякував за увагу та підтримку, яка надається обласною владою.

Під час мітингу присутні вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до пам’ятника.