Прес-центр22 грудня 2021, 15:12

Сьогодні ми дійсно відчули дух Різдва і Нового року – Сергій Гайдай нагородив переможців обласних, всеукраїнських і міжнародних мистецьких конкурсів

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай привітав кращих вихованців дитячих мистецьких шкіл області під час головного підсумкового творчого заходу області – щорічної культурно-мистецької акції «Сяйво Таланту».

Цього року у концертній залі Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва кращі виконавці продемонстрували свій високий рівень гри на музичних інструментах у супроводі Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії, виконуючи складні музичні і вокальні твори, у форматі поєднання шедеврів світової класичної музики і світової сучасної анімації.

«Дякую організаторам цього свята, бо це – не просто конкурс. Сьогодні ми дійсно відчули дух Різдва і Нового року. Діти, ви – чудові і дуже талановиті. Я насолоджувався вашим концертом і переймався, щоб ви не хвилювалися, але все пройшло просто супер. Симфонічний оркестр – неймовірний! Дякую усім батькам, хто повірив у своїх дітей, та вихователям, які побачили таланти і бажання. Ви – молодці! Ви розвиваєте і даєте дітям впевненість та надію. Сьогодні діти все зробили чудово і впевнено, тож вірте в себе з кожним виходом на сцену, з черговим концертом ще більше! А ми зі свого боку надамо будь-яку допомогу, щоб наступні сходинки легше скорялися вам», – зазначив Сергій Гайдай.

У залі лунали концертна п’єса для сопілки з оркестром «Ватра», «Тарантелла» Джона Лоджа Еллертона, твір Фелікса Мендельсона, п’єса для ксилофона з оркестром «Палісандр» Едді Курта, «Болеро» Каміля Сен-Санса, пісня Вінченцо Ді Кьяра «Ля спаньйола», композиція Астора П’яццола «Облівіон», «Привіт рок-н-рол» Джина Пітні, пісня із анімаційного фільму «Крижане серце», композиція для скрипки з оркестром Антоніо Вівальді «Гроза» та інші.

Очільник області нагородив Дипломами і пам’ятними подарунками учнів Сєвєродонецької музичної школи №2 Софію Карапетян, Ярослава Метьолкіна та Євгена Попова, учнів Сєвєродонецької музичної школи №1 Миколу Посошко та Дар’ю Шуліку, учня школи педагогічної практики та студентів Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва Олега Погорєлова, Марію Буровіну та Кирила Івахно, учнів Лисичанської дитячої школи мистецтв №1 Івана Лисенка, Тетяну Коваленко та Ярославу Дайнеко.

Також у фойє Коледжу гості заходу мали можливість відвідати виставку кращих образотворчих робіт вихованців художніх шкіл і шкіл мистецтв області «Мальовнича Луганщина» та виставку робіт новорічно-різдвяної тематики учнів Сєвєродонецької художньої школи.