Прес-центр18 cічня 2021, 12:01

«Сьогодні ми проклали бізнесу Луганщині шлях до Європи», - Сергій Гайдай зустрівся з делегацією Посольства Латвійської Республіки в Україні

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з делегацією Посольства Латвійської Республіки в Україні на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом.

«Ми рухаємось в тому напрямку, щоб відновити та розвинути нашу область. Зараз ми є лідери у виконанні якісного та своєчасного ремонту доріг, боротьби з COVID-19  тощо. Наші показники у соціально-економічному плані піднялись на п’ять сходинок вище вперше за останні сім років», – зазначив під час зустрічі Сергій Гайдай.

Він також повідомив поважним гостям, що на цей рік заплановано завершення ремонту усіх основних магістральних доріг Луганщини та  початок будівництва залізничної колії, яка з’єднає дві основні ділянки від Рубіжного до Старобільська.

«Я з задоволенням можу сказати, що 2021 рік для Луганщини та нашого партнерства з Латвійською Республікою, розпочинається вкрай вдало. Ми змінили риторику спілкування з однобічної допомоги Луганській області на співпрацю. Хоча варто зазначити, що допомога від дружньої балтійської країни залишається, за що я вдячний всьому латвійському народові. Проте відсоток взаємовідносин суттєво зміниться у форматі 80/20, де 20 – це гуманітарна допомога, а 80 – розвиток економіки Луганщини. Це неодмінно стане сильним поштовхом для багатьох галузей нашого бізнесу та спільних проєктів, які ми хочемо реалізувати з Латвійською Республікою. Це допоможе виходу Луганщини на ринки Європейського Союзу», – підсумував очільник області Сергій Гайдай.

У свою чергу  Юріс Пойканс зазначив, що Посольство Латвійської Республіки в Україні заінтересоване, щоб підприємці Луганщини виходили на європейський ринок: «Ми плануємо навесні провести українсько-латвійський форум у Києві та запросити до участі луганський бізнес. Також у квітні організувати зустріч представників місцевого самоуправління Латвії для знайомства та подальшої співпраці з громадами Луганщини».

По завершенню основної частини заходу, учасники зустрічі дали журналістам розгорнуту відповідь за результатами обговорень.

 «Я повністю згоден з головою облдержадміністрації, що сьогодні нам потрібно рухатись далі. Допоки не буде відновлено територіальну цілісність України, ми будемо надавати Луганщині гуманітарну допомогу. Втім важливо співпраця в інших галузях. Саме задля цієї мети буде проведено латвійсько-український бізнес-форум, куди буде запрошено місцевих підприємців», – наголосив Юріс Пойканс.

Крім того, вкотре дипломати з Латвії приїхали не з пустими руками – вони привезли п’ять тонн гуманітарного вантажу (теплі речі та подарунки дітям), який буде доправлено до Станично-Луганського району.