Прес-центр8 травня 2019, 15:05

Сьогодні в області вшановують пам’ять загиблих у Другій світовій війні

З нагоди Дня пам’яті та примирення у Сватовому відбувся мітинг-реквієм з покладанням квітів до меморіалу Слави, Пам’яті та Скорботи.

Участь в урочистостях взяли виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Сергія Олейнікова, ветерани, народний депутат України Віталій Курило, керівництво Сватівської райдержадміністрації та міської ради, учнівська молодь та жителі району.

Вітаючи учасників мітингу Сергій Філь зазначив: «Сьогодні – День пам’яті та примирення. Щоб цей день став можливим, загинули майже 70 мільйонів людей. Кожен п’ятий українець віддав своє життя під час Другої світової. Ворог знову прийшов на нашу землю п’ять років тому. Він підступний та сильний, але ми готові до відсічі. І наші воїни доводять це кожного дня».

Очільник області подякував героям, які захистили нашу землю.

«Ніколи не забудемо і подвиги наших воїнів на сході. Це все наша історія і наша пам’ять. Разом обов’язково переможемо і в цій війні», – додав Сергій Філь.

До присутніх з вітальним словом звернувся ветеран Другої світової війни Іван Пустовий.

Як символ вдячності й безмежної гордості про Великий Подвиг діти Сватівщини вручили сувеніри ветеранам.

Учасники мітингу поклали квіти до меморіалу Слави, Пам’яті та Скорботи.

Згодом відбувся заключний етап акції «Збережи життя військовослужбовцю». Маленькі сватівчани понад місяць розмальовували декілька сотень мішків, які потім наповнять піском і відправлять на передову. Їх передадуть на блокпости чи в окопи, щоб захищали від ворожого вогню наших солдат.

Також Сергій Філь відвідав ветеранів Другої світової війни Валентину Лісняк та Івана Черткова, які не змогли взяти участь у сьогоднішніх урочистостях. Він привітав їх зі святом та вручив Почесні грамоти облдержадміністрації та подарунки.