Прес-центр17 вересня 2019, 09:09

Сьогодні відкриття ІІ Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «СвітОгляд»

З 17 по 24 вересня в Сєвєродонецьку на базі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд».

«СвітОгляд» націлений представити сучасний український театр в розмаїтті форм і жанрів, різних пластах драматургії в оригінальному погляді режисерів.

У цьому році свої роботи представляють 10 професійних театральних колективів України з Дніпра, Києва, Львова, Маріуполя, Сєвєродонецька, Сум та Чернігова.

Палітра жанрів охоплює як традиційні (драми та комедії), так і сучасні з домішками містики, абсурду, інтерактиву і документалістики. Драматургічну основу вистав складають твори українських та зарубіжних авторів у пропорції 50х50, яка зберігається між класиками і сучасниками.

До експертної ради увійшли відомі українські театрознавці: Сергій Васильєв, Ельвіра Загурська, Анна Липківська, Світлана Максименко. Вони визначать переможців у п’яти номінаціях.

Ініційований у 2018 році фестиваль має привернути увагу театрального світу України до Луганської області, познайомити її жителів з роботами театрів інших регіонів країни, а також відкрити унікальний світ Луганщини українській мистецькій спільноті.

Організаторами фестивалю є управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації та Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр.