Прес-центр14 серпня 2018, 18:08

Спеціалізовану медичну допомогу жителям Луганщини надаватимуть військові лікарі, – Юрій Гарбуз

Військові лікарі надаватимуть спеціалізовану та екстрену медичну допомогу цивільному населенню Луганської області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

У Луганській області гостро стоїть проблема браку медичних кадрів, укомплектованість лікарями у медзакладах складає 57 %. Особлива потреба існує у вузькоспеціалізованих фахівцях, які надають послуги у закладах третьої ланки медицини.

Питання співпраці з військовими госпіталями очільник області особисто обговорював з директором Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України генерал-майором медичної служби ЗСУ Андрієм Вербою. Також ініціативу підтримали і у Штабі об’єднаних сил.

За словами Юрія Гарбуза, договір про співпрацю з військовими у сфері надання медичних послуг буде підписано найближчим часом.

Крім того, Штаб ОС готовий виділяти вертольоти для транспортування хворих дітей у разі необхідності надання їм екстреної медичної допомоги.

Довідково. У Луганській області працюють 1964 лікаря, що становить 27,89 на 10 тис. населення. Кількість молодших медичних спеціалістів з медичною освітою складає 5241 особа. У 2012 році для навчання в інтернатурі в заклади охорони здоров’я області було зараховано 65 випускників вищих медичних навчальних закладів України, у 2018 році – 41.