Прес-центр21 лютого 2017, 14:02

Спільними зусиллями обласної влади та міжнародних організацій відбудовується Станиця Луганська

У період активних бойових дій у Станично-Луганському районі пошкоджено 3417 житлових будинків всіх форм власності, ще 260 – повністю зруйновані.

 

Варто зазначити, що житловий фонд Станично-Луганського району складається із багатоповерхового та індивідуального житла. У результаті бойових дій було пошкоджено 78 багатоквартирних будинків житлового фонду комунальної власності району . У 2015 році на відновлення пошкоджених багатоквартирних будинків комунальної власності за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення (будівництво, капітальний ремонт та реконструкцію) інфраструктури було виділено 13883,9 тис. грн.

 

Минулого року значну допомогу у відновленні житла місцевих жителів Станично-Луганського району надали благодійні організації.

 

Зокрема, за рахунок коштів Міжнародного Комітету Червоного Хреста відновлено покрівлю, стіни та вікна у багатоквартирному житловому будинку № 44 по вул. Москва-Донбас та відновлено покрівлю багатоквартирного житлового будинку № 68а по вул. Горького.

 

За кошти благодійної організації Mercy Corps відновлено покрівлю багатоквартирного житлового будинку № 3 мікрорайону Залізничний .

 

Норвезькою радою у справах біженців виконано капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку № 18 кв. Молодіжний, у тому числі було відновлено покрівлю.

 

Станом на 1 січня 2017 року Станично-Луганською райдержадміністрацією спільно з сільськими радами створено Перелік пошкодженого (зруйнованого) житлового фонду – індивідуальні житлові будинки.

 

У документі зазначено, що під час проведення АТО пошкоджено 3417 житлові будинки усіх форм власності, з них 260 – повністю зруйновані.

 

У III-IV кварталі 2016 року Норвезькою радою у справах біженців здійснено ремонтно-відновлювальні роботи в житлових будинках на вул. Островського, Лермонтова, Комсомольська та провулку 1-й Малий у смт Станиця Луганська.