Прес-центр7 травня 2018, 17:05

Спільно з командуванням ООС працюємо над відновленням зруйнованої інфраструктури, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 7 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом з командувачем Операції об’єднаних сил Сергієм Наєвим проінспектував хід ремонтних робіт на зруйнованому мосту в селі Троїцьке Попаснянського району.

Командир військової частини Т0310, у складі якої перебуває Окремий мостовий загін 26 об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту, Сергій Шаповал доповів: «Ремонтні роботи виконується за планом і будуть завершені до кінця травня». За його словами, міст, що знаходиться на відстані півтора кілометра від ворожих позицій, необхідно було збудувати заново. Вцілілими від ворожого вогню залишилися лише дві мостові опори. Військовими було забезпечено роботу переправи для забезпечення автомобільного сполучення навколишніх населених пунктів. Сергій Шаповал також нагадав, що силами його загону вже виконано ремонт Томашівського мосту.

Проектна вартість будівництва мосту через річку Лугань у Троїцькому склала 10,2 млн грн, а договір на проведення робіт був укладений на суму 9,4 млн грн.

Заслухавши доповідь, Юрій Гарбуз наголосив, що зусилля обласної влади у складі Об’єднаного Оперативного штабу спрямовані відновлення зруйнованої інфраструктури.

Варто зазначити, що на капітальний ремонт автомобільних доріг місцевого значення у 2018 році передбачено виділити 71,7 млн гривень, які будуть спрямовані на відновлення трьох мостів та однієї ділянки автомобільної дороги протяжністю 5,5 км. За підтримки державної субвенції місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2018 рік передбачено видатки у сумі 352,6 млн гривень.

Нагадаємо, сьогодні під час перебування у Попаснянському районі Юрій Гарбуз провів виїзну нараду щодо пуску газопроводу високого тиску від ГРС «Мирна Долина» (с.Підлісне) до ШРП у смт Тошківка Попаснянського району.