Прес-центр28 листопада 2016, 17:11

Співробітники спецпідрозділу «Фантом» викрили діяльність підпільного грального залу та реалізацію контрафактних цигарок

Днями співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО (спецпідрозділ «Фантом») Головного управління ДФС у Луганській області на території центрального ринку Сєвєродонецька встановлено факт реалізації фальсифікованих тютюнових виробів без марок акцизного податку. У порушниці вилучено 352 пачки цигарок виробництва Республіки Молдова орієнтовною вартістю 10 тис. грн. Під час перевірки встановлено, що раніше на цього підприємця за незаконну реалізацію тютюнових виробів вже накладено штраф у розмірі 17 тис. грн, але це не зупинило її від нового порушення законодавства. За ч. 2 ст. 177-2 КУпАП складено адміністративний протокол.

А у місті Гірське Попаснянського району на території міського ринку виявлено торгівельний павільйон, де незаконно реалізовувалися тютюнові вироби. За результатами заходів вилучено 273 пачки цигарок молдавського та російського виробництва на суму майже 4 тис. грн та 232 пачки українських виробів. За ч. 1 ст. 164 КУпАП складено протокол про адміністративне правопорушення.

Крім того, у місті Попасна виявлено заклад сфери грального бізнесу. Перевіркою встановлено, що документи дозвільного характеру, ліцензії та касовий апарат відсутні. Приймання та видачу готівкових коштів здійснювали працівники, які працювали неофіційно. У діях організаторів закладу вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ст. 203-2 Кримінального кодексу (Зайняття гральним бізнесом). Санкція статті передбачає штраф від 170 до 680 тис. грн, Головне управління ДФС у Луганській області.