Прес-центр7 вересня 2018, 15:09

Спортсмен – це обличчя, серце та дух нашого суспільства, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 7 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня фізичної культури і спорту України.

У вітальній промові очільник області подякував творцям спортивних перемог Луганщини: «Спортсмен – це обличчя, серце та дух нашого суспільства. Адже без духу немає жаги до перемог, без серця – любові до рідної землі та своєї справи. Кожен ваш крок, кожен ваш рух та кожна медаль творить обличчя сучасної Луганщини».

Не оминув увагою Юрій Гарбуз і високий рівень залучення молоді до участі у різноманітних спортивних гуртках: «Своїми успіхами на обласних, національних та міжнародних змаганнях ви повинні надихати дітей на зайняття спортом. Наразі у прифронтовій Луганщині понад 8 тис. юніорів займаються у спортивних гуртках та беруть активну участь у змаганнях. Переконаний, що разом ми зможемо збільшити кількість активної та здорової молоді!»

Так, за роки Незалежності України українські спортсмени завоювали 124 нагороди Олімпійськихігор, з них 18 медалей на рахунку луганчан: Григорія Місютіна, Ольги та Віктора Бризгіних, Олександра Світличного, Давіда Солдадзе, Ігора Коробчинського, Ірини Янович, Вікторії Терещук, Андрія Сердінова, Вячеслава Глазкова та багатьох інших.

Голова облдержадміністрації передав державні нагороди та найуспішнішим тренерам Луганщини. Так, Указом Президента України Петра Порошенка від 23.08.2018 №241/2018 тренеру з велоспорту, ветерану спорту Леоніду Сіренку присвоєне звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України» за вагомий особистий внесок в розвиток велоспорту у місті Рубіжне Луганської області, багаторічну тренерську роботу та за підготовку членів збірної команди України.

За підготовку спортсменів високого класу наказом Міністерства молоді та спорту України від 02.11.2017 № 4608 присвоєно Олександру Дорошенку директору ДЮСШ №1 Рубіжанської міської ради, тренеру-викладачу з карате спортивне звання «Заслужений тренер України».

Юрій Гарбуз відзначив обласною нагородою «За розвиток регіону» тренера-викладача Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Олександра Горіна, тренера-викладача КУ «Луганська обласна спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву» Сергія Корсуня, тренера-викладача КЗ «Луганська обласна дитячо-юнацька спортивна школа для інвалідів» Рімму Старостіну, старшого інструктора-методиста Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Петра Харинського.