Прес-центр12 травня 2021, 15:05

Спортсмени Луганщини вже мають п’ять ліцензій на участь в Іграх ХХХІІ Олімпіади Токіо-2020

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська в форматі онлайн провела засідання колегії управління молоді та спорту облдержадміністрації.

На порядку денному розглянуті питання щодо підготовки спортсменів Луганської області до участі в Іграх ХХХІІ Олімпіади Токіо-2020 у (Японія, м. Токіо), XVI літніх Паралімпійських іграх Токіо-2020 та XХІV літніх Дефлімпійських іграх.

Катерина Безгинська зазначила, що ці питання є дуже важливими, особливо напередодні участі спортсменів Луганщини в Олімпійських іграх.

Начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов нагадав про дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 (зі змінами) щодо встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

У свою чергу, директор Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Семенов повідомив, що наразі до офіційного складу спортсменів-кандидатів для участі в Олімпіаді Токіо-2020 входять вісім представників Луганської області. А саме: спортсмени зі стрибків у воду – Олександр Горшковозов, Олексій Середа, Олег Колодій та Анна Письменська; спортивної гімнастики – Євген Юденков і Радомир Стельмах, а також велоспорту (трек)– Тадей-Іван Чабанець та Дмитро Стовбецький.

Також кандидатами на участь у ХVІ літніх Паралімпійських іграх 2020 року у м. Токіо (Японія) є Наталія Олійник (пауерліфтинг) та Геннадій Клімов (легка атлетика).

У XХІV літніх Дефлімпійських іграх візьмуть участь Карина Янчук (карате), Дмитро Невенченко та Дмитро Бєлоусов (футбол), Олександр Дмитриєнко (легка атлетика).