Прес-центр24 грудня 2021, 12:12

Спостережна комісія при облдержадміністрації, яка вперше зібралася у новому складі, підтримала подання до суду стосовно умовно-дострокового звільнення від покарання у відношенні жительки Рубіжного

Сьогодні, 24 грудня, відбулося засідання спостережної комісії при облдержадміністрації.

Його провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

Він поінформував, що відповідна комісія утворена розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 2 липня 2021 року № 452.

Сьогодні відбулося перше її засідання згідно із затвердженим новим складом.

«Одним із основних завдань спостережної комісії є організація громадського контролю за дотриманням прав засуджених, в тому числі при застосуванні умовно-дострокового звільнення від відбування покарання або заміни не відбутої частини покарання більш м’яким», – пояснив Олексій Смирнов.

Тож, членами комісії були розглянуті матеріали, надані Сєвєродонецьким районним відділом № 3 філії ДУ «Центр пробації» в Луганській області, щодо внесення подання стосовно умовно-дострокового звільнення від покарання у виді виправних робіт у відношенні жительки міста Рубіжне до Рубіжанського міського суду.

Про це доповів заступник начальника Сєвєродонецького районного відділу № 3 філії ДУ «Центр пробації» в Луганській області Дмитро Кобилкін, який запропонував підтримати вищеназване подання.

Відповідне рішення члени комісії ухвалили шляхом голосування.

Крім того, Олексій Смирнов наголосив: «Нами розглядалося це питання, тому що в Рубіжному така комісія відсутня. Тому доручаю направити відповідний запит до Рубіжанської міської ради».