Прес-центр29 серпня 2022, 13:08

Срібну медаль національної першості виборола каратистка з Рубіжного

26-28 серпня у Львові пройшов чемпіонат України з карате WKF, участь у якому прийняли понад 400 спортсменів з різних куточків країни.

Луганщину представляла вихованка Рубіжанської ДЮСШ № 1 Ксенія Коломійцева, яку вважають однією із найкращих каратисток України.

В складних спарингах серед юніорів відповідно до олімпійських вимог, Ксенія виборола срібло.

Вітаємо Ксенію та її тренера Олександра Дорошенка з успішним виступом.

Нагадаємо, що дівчина є срібною чемпіонкою Чемпіонату Європи з шотокан карате-до у Гертогенбосі (Нідерланди).

Цього року Ксенія закінчила Тернопільську спеціалізовану школу I-III ступенів № 7, однак шкільні роки її навчання пройшли в Рубіжанській спеціалізованій I-III ступенів школі № 2.

Саме там, у Рубіжному, з першого року навчання в школі, почала відвідувати й ДЮСШ № 1, де займалась і продовжує займатись карате. Має такі досягнення як: багаторазова чемпіонка України з карате (JKS, SKIF), у 2019 році стала чемпіонкою світу з карате JKS у Дубліні (Ірландія). Володарка першого дану з карате JKS.

Має досвід роботи рефері, суддею та арбітром на чемпіонатах області та досвід роботи суддею на чемпіонаті України. З самого дитинства Ксенія має мрію про професію тренера, бо перед нею завжди був приклад успішного тренера та спортсмена – заслуженого тренера України, майстра спорту України міжнародного класу з карате Олександра Дорошенка, тому при виборі професії враховувала своє бажання займатися тренерською діяльністю та велике прагнення вдосконалювати рівень спорту в нашій державі, і в подальшому успішно захищати честь України на міжнародному рівні, направила документи для вступу до Львівського державного університету фізичної культури.