Прес-центр15 травня 2018, 16:05

США нададуть 125 мільйонів доларів для Донбасу

Сьогодні, 15 травня, відбулося урочисте відкриття Центру коворкінгу та економічних інновацій «Топ Плейс» у Слов’янську. У церемонії взяли участь спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, Посол США в Україні Марі Йованович та заступник адміністратора, керівник Бюро Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у справах країн Європи та Євразії Брок Бірман. Луганську область представив заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

«З відкриттям цього економічно-інноваційного центру більше українців отримають можливість для розвитку. Це потенціал для підтримки молоді, новаторства і духу підприємництва. США залишаються відданими у допомозі Україні на шляху до процвітання», – підкреслив Брок Бірман під час відкриття центру. Він також оголосив про надання додаткової фінансової допомоги: «За допомогою американського народу прийнята нова програма USAID – 125 мільйонів доларів – для Донбасу та регіонів, що постраждали від війни».

«П’ятий рік триває війна в Україні, і Луганщина з Донеччиною перебувають в її епіцентрі. Тисячі людей загинули, сотні тисяч вимушені були покинути свої домівки. Підтримка міжнародних партнерів є для нас дуже цінною», – зазначив Вадим Данієлян. Від імені всіх жителів Луганщини та її очільника Юрія Гарбуза він також подякував американському народу, уряду США і посольству США в Україні за допомогу у політико-дипломатичному врегулюванні конфлікту та економічну підтримку.

Також Вадим Данієлян запросив Брока Бірмана відвідати Луганську область.