Прес-центр12 березня 2020, 16:03

Стан виконання запитів на підставі архівних документів розглянуто під час колегії

12 березня відбулося друге засідання колегії Державного архіву Луганської області.

У роботі колегії взяла участь заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Розгляд питань порядку денного було розпочато з підсумків діяльності Держархіву та архівних установ області зі зверненнями громадян та запитами народних депутатів у 2019 році, спрямованої на забезпечення їх прав та законних інтересів, доступу користувачів до документів ретроспективної інформації.

Катерина Безгинська акцентувала особливу увагу на необхідності неухильно дотримуватися вимог чинного законодавства щодо оформлення, порядку та терміну виконання архівними установами запитів юридичних та фізичних осіб на підставі архівних документів.

Також розглянуто питання виконання Закону України «Про державну службу» у 2019 році та визначені завдання з реалізації пріоритетних напрямів державної служби в Держархіві на поточний рік.

Співпраця Держархіву із засобами масової інформації та громадськістю у минулому році тривала шляхом організації та проведення документальних виставок онлайн, публікації статей, підготовки радіопередач, відео-презентацій та проведення круглих столів.

Серед питань також розглянуто звіт про роботу експертно-перевірної комісії Держархіву та експертних комісій архівних установ у 2019 році.