Прес-центр21 cічня 2022, 17:01

Станично-Луганська ВЦА впроваджуватиме програму місцевих стимулів для медичних працівників

Програма вартістю понад 1,5 млн гривень діятиме до 2025 року включно. Ці кошти передбачені на стимулюючі виплати медикам та на замовлення навчання студентів контрактної форми у медичних закладах з їх подальшим працевлаштуванням та обов’язковим відпрацюванням п’ять років.

Програма розроблена Станично-Луганською селищною військово-цивільною адміністрацією за експертної підтримки Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Луганській області.

Завдяки програмі місцевих стимулів для медичних працівників Станично-Луганська багатопрофільна лікарня матиме змогу залучати та утримувати перспективних молодих лікарів. Програмою вже зацікавилися лікарі-інтерни, що готові повернутися після закінчення інтернатури та працювати у зазначеному медичному закладі.

Відповідно до програми фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету. Це дозволить укомплектувати фахівцями лікарню громади, у першу чергу ті  її підрозділи, де кадровий дефіцит набув критичного рівня, – насамперед у первинній ланці.  

Реалізація програми посилить соціальний захист медичних працівників, їх фінансову підтримку.

З розпорядженням № 752 керівника Станично-Луганської селищної військово-цивільної адміністрації можна ознайомитися за посиланням  https://bit.ly/33P6j43