Прес-центр10 травня 2019, 10:05

Стартує безкоштовний навчальний курс для бізнесу щодо впровадження НАССР в Україні

Проект ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та платформою масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» розробили навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

Цей курс пояснює такі питання:

що таке нове харчове законодавство України;
що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;
хто такі оператори ринку;
що таке простежуваність у харчовому законодавстві;
що таке НАССР та як його правильно читати.

Курс є повністю безкоштовним, проводиться в онлайн форматі та розроблений насамперед для представників бізнесу, але також буде корисним як для фахівців державного сектору в харчовій галузі, так і для конкретного споживача.

Після його завершення слухачі отримають відповідний сертифікат.

За більш детальною інформацією звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області або за посиланням http://lugdpss.gov.ua.

Слід зазначити, що система НАССР (система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (Hazard Analysis Critical Control Points) – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів.

НАССР – це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів хімічного, мікробіологічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.