Прес-центр24 жовтня 2017, 14:10

Стартував табір для молоді з інвалідністю

На базі санаторно-курортного реабілітаційного центру «Слов’янський курорт» на Донеччині урочисто відкрився учбово-адаптаційний табір «Формування лідерських якостей та навиків самостійності для дітей та юнацтва з обмеженими фізичними можливостями в ситуації кризи».

Цього року до табору долучились понад 60 учасників – внутрішньо переміщені особи з Луганської та Донецької областей, а також молодь з інвалідністю зі Львівської, Дніпропетровської, Сумської та Тернопільської областей.

Протягом п’яти днів на присутніх чекає насичена програма. Зокрема, молодь та їх батьки долучилися до обговорення Конвенції ООН стосовно прав людей з інвалідністю, взяли участь у тренінговій програмі для дітей та юнацтва «Гармонія в різноманітті» та круглих столах на зазначену тематику.

Крім цього, учасники займались спортом та творчістю, спробували свої сили у майстер-класах з танців.

Попереду – спортивні ігри, майстер-класи з гончарства, відкриття художньої виставки та круглі столи. А вже у середу учасники та гості Табору долучаться до Всеукраїнського фестивалю творчості молоді з інвалідністю «Восток-Схід-West».

Організатори заходу – Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями, управління молоді та спорту облдержадміністрації, асоціація молоді з інвалідністю Східного Донбасу – Схід, за всебічної підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) в Луганській області.