Прес-центр18 березня 2019, 13:03

Стратегічна гуманітарна ініціатива генерал-лейтенанта Сергія Наєва «Допомога Схід» продовжує допомагати

Нижнянський обласний психоневрологічний інтернат, що у Попаснянському районі на Луганщині, знаходиться всього за кілька кілометрів від лінії зіткнення. Відтак, 155 важкохворих людей, які проживають у цьому закладі, і 28 із яких ніколи не підіймаються з ліжка, стали заручниками війни. Адже російські найманці попри існуючі норми міжнародного права продовжують обстрілювати мирні населені пункти Луганщини. Але українські військові сьогодні не тільки боронять рідну землю від російсько-окупаційних військ, а ще й піклуються про цивільне населення, людей, які мешкають у зоні безпеки.

У червні 2018 року, в рамках планових заходів стратегічної ініціативи «Допомога Схід» генерал-лейтенанта Сергія Наєва, ці хворі люди отримали сучасні засоби гігієни французького виробництва на суму понад 60 тисяч гривень. А сьогодні з одягом для хворих та медичним приладдям до Нижнянського обласного психоневрологічного інтернату завітали офіцери командування Об’єднаних сил. Передавши гуманітарну допомогу, спланували подальшу роботу.

Найближчим часом цей медичний заклад отримає від військових Об’єднаних сил медичні меблі та обладнання також на суму понад 60 тисяч гривень.

«Ми намагаємось допомагати усім, хто цього сьогодні потребує, – наголосив координатор проекту офіцер Борис Кутовий, – «Допомога Схід», стратегічна ініціатива нашого Командувача, це – втілення у життя комплексу ретельно спланованих заходів, зокрема відновлення інфраструктури, оздоровлення та лікування дітей, допомога медичним закладам та вразливим категоріям громадян».

За матеріалами ООС