Прес-центр6 лютого 2019, 10:02

Стратегічні цілі регіональної стратегії мають бути спрямовані на інноваційний розвиток обмеженої кількості видів економічної діяльності регіону, - нарада з Мінрегіоном

Онлайн-нарада з питань розроблення регіональних стратегій розвитку на новий програмний період 2021-2027 років відбулася під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди.
За участю заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка обговорене питання підготовки відповідних регіональних стратегій розвитку.

За словами В’ячеслава Негоди, передбачається, що не менше, ніж одна стратегічна ціль регіональної стратегії повинна бути визначена на засадах смарт-спеціалізації та спрямована на інноваційний розвиток обмеженої кількості видів економічної діяльності регіону.

«Вибір таких пріоритетів повинен відбуватися із врахуванням світових ринкових та технологічних тенденцій інноваційного розвитку та сприяти пошуку тих напрямів економічної діяльності, які є конкурентоспроможними на рівні країни та у міжнародному масштабі», - зазначив перший заступник Міністра.

Наголошено, що підхід смарт-спеціалізації неможливо впровадити, якщо в процесі підготовки регіональної стратегії виконавці не будуть дотримуватися затвердженої методики, особливо в частині широкого публічного обговорення пріоритетів розвитку з представниками інноваційного та експортно-орієнтованого бізнесу, науковців, агенцій регіонального розвитку.

Також під час наради зазначено, що упродовж 2019 року Мінрегіоном спільно з іншими центральними органами виконавчої влади та групою радників з питань впровадження державної регіональної політики в Україні Програми «ULEAD з Європою» заплановано проведення низки відповідних навчальних та інформаційних заходів з метою надання методичної допомоги щодо розроблення відповідних стратегічних документів.

У заході також узяли участь представники структурних підрозділів, громадських та наукових організацій, асоціацій органів місцевого самоврядування Луганської області, Агенції регіонального розвитку Луганської області, які входять до складу робочої групи з розроблення проектів Стратегії розвитку Луганської області та планів заходів з її реалізації.