Прес-центр1 лютого 2021, 13:02

Стратегія економічного розвитку Луганщини та Донеччини базуватиметься на потребах людей та тергромад, в яких вони живуть, - Сергій Гайдай

Голова обласної держадміністрації Сергій Гайдай увійшов до складу міжвідомчої робочої групи з імплементації Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року, яку розробляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

На установчому засіданні робочої групи, в якому взяв участь очільник Луганщини, вже затверджено календарний план розробки Стратегії, а також супутніх законопроєктів.

Зокрема, планується, що документ має бути готовим вже у квітні.

Слід зазначити, що Стратегія економічного розвитку Донецької і Луганської областей концентруватиметься, передусім, на потребах людей та територіальних громад, в яких вони живуть.

Документ передбачатиме зміну в Донецькій та Луганській областях системи контролю з боку держорганів на функцію добровільного страхування відповідальності власників бізнесу, страхування політичних та військових ризиків для інвесторів, створення сприятливих інвестиційних умов в цілому.

Крім цього, у Стратегії  буде запропоновано можливість диверсифікації економіки шахтарських монофункціональних міст, розширення механізмів залучення соціально відповідального бізнесу та розвиток міжрегіональної галузевої виробничої кооперації, зокрема, посилення зв’язків Луганської та Донецької областей з підприємствами інших регіонів.

До робочої групи також увійшли голови профільних комітетів Верховної Ради, представники Офісу Президента України, профільних центральних органів виконавчої влади, голова Донецької  обласної державної адміністрації, голови місцевих рад Донецької і Луганської областей, представники Асоціації міст України, Торгово-промислової палати України, керівництво Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.