Прес-центр8 серпня 2017, 15:08

Стратегія розвитку Луганщини зацікавила владу та міжнародних партнерів

Про підсумки Форуму партнерів «Стратегія розвитку Луганської області до 2020 року», який нещодавно відбувся у Києві, сьогодні, 8 серпня, на брифінгу для ЗМІ розповів в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

«Зараз разом з відновленням інфраструктури ми повинні розвивати перспективні технології. Тож, відтепер наша задача – не упустити момент для залучення інвесторів», – наголосив він.

Тільки для реалізації 60 існуючих проектів у 2017-2018 роках Луганщина потребує залучення коштів у розмірі 3,7 млрд грн. Основні з них – у сферах безпеки, освіти, медицини, логістики.

Сергій Медведчук повідомив, що проведення цього заходу у Києві було зумовлене, у тому числі і тим, що після минулорічного регіонального форуму «Зміни в 3D», де вперше обговорили Стратегію, стало зрозумілим – багато проблем, які виникли під час проведення АТО, потребують рішень на державному рівні.

До речі, Луганщина першою з областей України презентувала стратегію розвитку на найближчі роки.

«Головне, що після презентації Стратегії ми побачили зацікавленість у її реалізації представників міністерств та відомств, посольств, різноманітних міжнародних програм, що працюють в Україні», – зазначив Сергій Медведчук.

Він також акцентував – основним посилом протягом усього Форуму, ініціатором проведення якого виступив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, стала цілісність Луганщини, а її майбутнє і розвиток розглядатимуться за умови урегулювання збройного конфлікту.

Тож, за словами Сергія Медведчука, Луганщині необхідний інвестор, який зможе із своїм капіталом зайти на територію області та змінити її економічний розвиток.

Також протягом Форуму партнерів «Стратегія розвитку Луганської області до 2020 року» було розглянуто впровадження інноваційних підходів до її реалізації щодо відтворення економічного потенціалу та транспортного сполучення, підвищення енергоефективності, соціального і гуманітарного розвитку.