Прес-центр29 червня 2017, 15:06

Студенти ЛНУ ім. Т. Шевченка здобули низку нагород у всеукраїнських змаганнях

Студенти навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту Луганського національного університету імені Тараса Шевченка здобули нові спортивні нагороди.

Так, у Києві відбувся розіграш Кубку України зі спортивної гімнастики, де переміг Євген Юденков, який впевнено виконав вправи усіх видів багатоборства. Бронзовим призером у багатоборстві став Едуард Єрмаков, а у окремих видах він завоював ще й дві срібні медалі – у вправах на кільцях та на брусах.

Водночас з Кубком України відбулася і ХІІІ літня Універсіада України зі спортивної гімнастики, у рамках якої студенти ЛНУ ім. Т. Шевченка Євген Юденков, Едуард Єрмаков, Владислав Коцюбан та Олексій Робу вибороли друге місце у командному заліку. В особистому заліку відзначився Євген Юденков, який став абсолютним чемпіоном Універсіади, а Едуард Єрмаков завоював срібну нагороду у багатоборстві.

В окремих видах змагань Євген Юденков отримав золоту нагороду у вправах на брусах, 3 срібні медалі (у вільних вправах, на кільцях та перекладині ), а також бронзову медаль у вправах на коні. Едуард Єрмаков виборов срібну медаль у вправах на брусах та бронзову медаль у вправах на кільцях. В опорному стрибку срібну нагороду отримав Владислав Коцюбан.

За інформацією прес-служби ЛНУ ім. Т. Шевченка, загалом студенти університету на ХІІІ літній Універсіаді України завоювали 2 золоті, 6 срібних та 2 бронзові медалі. За результатами виступів Євген Юденков та Едуард Єрмаков отримали право участі у ХХІХ літній Всесвітній Універсіаді у м. Тайбей у складі збірної команди України.

У чемпіонаті України з вільної та греко-римської боротьби бронзові нагороди отримали студенти ЛНУ ім. Т. Шевченка: у ваговій категорії до 66 кг – майстер спорту України міжнародного класу Василь Симоненко, у ваговій категорії до 71 кг – майстер спорту України міжнародного класу Артур Політаєв.

Вони завоювали право участі у Чемпіонатах Європи і Світу у складі збірної команди України.

Вітаємо наших спортсменів!