Прес-центр7 березня 2018, 11:03

Студентів з непідконтрольних територій навчатимуть робітничим професіям дистанційно

У Луганській області створено експериментальний майданчик, на якому студенти з непідконтрольних територій Луганщини зможуть отримати професійно-технічну освіту дистанційно. Про це розповів голова Асоціації освітян Луганщини, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Володимир Артюшенко.

Так, на початку лютого заявку та програму «Організація дистанційного професійного навчання учнівської молоді та дорослих на тимчасово окупованій території України, у населених пунктах на лінії зіткнення» презентувала делегація Луганської області на засіданні науково-методичної комісії з професійної педагогіки, психології та змісту професійної (професійно-технічної) освіти Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України.

Програма дистанційного навчання – це справжня інновація, експеримент всеукраїнського рівня. Його було розроблено у співпраці Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області, ДНЗ «Луганський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» та Золотівського професійного ліцею.

Запровадження дистанційного навчання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти для певних верств населення Луганської та Донецької областей під час збройного конфлікту стає найбільш оптимальним способом навчатися в системі професійної освіти, опановувати робітничу професію, а також реалізовувати конституційне право кожного громадянина на освіту.

Проведення інноваційної діяльності на Всеукраїнському рівні планується на базі Золотівського професійного ліцею на 2018-2020 роки.