Прес-центр3 березня 2018, 14:03

Створення молодіжних центрів обговорили на Луганщині

Заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема та представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні під час робочої поїздки до Луганської області 2 березня зустрілись з молодіжним активом області.

Звертаючись до молоді, заступник Міністра наголосив на необхідності створення умов для розвитку молоді вже «сьогодні», адже «завтра» може бути пізно, а «вчора» – вже давно минуло.

«Сучасними платформами для діалогу є молодіжні центри. Наразі, Уряд країни підтримує дану ініціативу та рекомендує органам місцевого самоврядування утворювати центри та підтримувати комунікацію з активістами молодіжного руху. При роботі з організацією такого закладу не слід забувати, що молодіжний центр – це не тільки приміщення, це ще й атмосфера, яка в ньому панує. Тільки комунікація та двостороннє партнерство зроблять молодіжні центри дієвими», – сказав Олександр Ярема.

Зі свого боку представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розповіли про пріоритети співпраці з громадськими організаціями та можливості, які Фонд пропонує молодим людям.

Крім цього, з активістами Луганщини  обговорено проблемні питання, з якими вони стикаються під час реалізації власних проектів.

Всі питання, озвучені молодими людьми, розглянуто із заступником голови Луганської облдержадміністрації Ольгою Лішик та прийнято рішення щодо співпраці профільного Міністерства, обласної влади та представників Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні задля покращення умов повноцінного розвитку та зайнятості молоді на території області.