Прес-центр16 липня 2022, 15:07

Створено чат-бот для виявлення нерухомих пам’яток, що постраждали внаслідок війни

Український державний інституту культурної спадщини визначив основних напрямів діяльності інституту є виконання інформаційно-аналітичних досліджень у сфері охорони культурної спадщини.

Здійснюючи статутну діяльність, УДІКС виконує наступні завдання: формування системного моніторингу для всіх видів та типів пам’яток, традиційного середовища та охоронюваних археологічних територій; створення наукових та науково-технічних розробок у сфері охорони та збереження нерухомих об’єктів культурної спадщини; виявлення, атрибуція, фіксація та інші дослідження об’єктів нерухомої культурної спадщини; інформаційно-видавнича діяльність.

З метою виявлення нерухомих пам’яток, що постраждали через агресію російських окупаційних військ, УДІКС було створено спеціальний Telegram чат-бот. Даний чат-бот може функціонувати як окрема анкета та розповсюджуватись завдяки QR-коду, або за посиланням  https://t.me/ZruynovanaSpadshchyna Bot. Telegram чат-бот УДІКС є безпечним, анонімним та швидким у використанні, має можливість збирати інформацію на всій території України, включаючи тимчасово окуповані території.