Прес-центр21 грудня 2017, 18:12

Сучасне обладнання захищатиме дороги Луганщини від руйнування

Сьогодні голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк завітав на Луганщину. Він разом із головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом передав Управлінню Укртрансбезпеки у Луганській області ключі від мобільних габаритно-вагових комплексів.

Це чотири легкові мікроавтобуси, оснащені сучасною лабораторією, яка спроможна здійснювати вимірювання габаритних і вагових параметрів транспортних засобів з миттєвою видачею акта зважування.

У рамках виконання Регіональної цільової програми дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2019 роки за рахунок коштів обласного бюджету було придбано два пересувних габаритно-вагових комплексів на 3 млн гривень.

Ще два були передані від Державної служби України з безпеки на транспорті. Одна така машина коштує 1,4 млн гривень. За словами Михайла Ноняка, всього Укртрансбезпека закупила 78 ГВК за 109 млн гривень. Також для Луганської області пізніше планується передати ще один автомобіль.

Очільник області Юрій Гарбуз подякував Михайлу Ноняку за співпрацю та зазначив, що це сучасне обладнання контролюватиме дотримання правил перевезення вантажів та дасть змогу убезпечити дороги області від передчасного руйнування.

Крім цього, у рамках робочої поїздки Михайло Ноняк офіційно відкрив офіс Управління Укртрансбезпеки в Луганській області та вручив нагрудні знаки його працівникам. Також він проінспектував роботу інспекторів, оглянув приміщення та провів нараду з питань «Безпеки дорожнього руху» і «Збереження доріг загального користування та запобігання їх передчасному руйнуванню від руху вантажних транспортних засобів».