Прес-центр17 cічня 2019, 17:01

Сучасне покоління українців має зберегти найголовніші досягнення українського народу – свободу і соборність, – Олександр Костенко

«Століттями поневолюваний різними державами український народ прагнув жити у вільній, єдиній державі. Проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР стало визначною подією в історії, що закріпила об’єднання українських земель», – зауважив директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко, коментуючи століття підписання історичного документу.

За його словами, нехтування найбільшими цінностями, які здобувалися цілими поколіннями, призводить до катастрофічних наслідків.

«Жоден ворог – внутрішній чи зовнішній – не може скорити народ, який вірить у національну ідею. І події останніх років на Сході України демонструють нам наслідки того, як нав’язані ззовні міфи та популізм окремих політиків здатні посіяти зневіру в людських головах та серцях», – додав Олександр Костенко. 

Він також нагадав, що на Луганщині реалізуються проекти, метою яких є об’єднання Заходу та Сходу нашої держави, а також інформаційну реінтеграцію тимчасово окупованих територій. Це – проект співпраці між Львівською та Луганською областями «Змінимо країну разом!», а також проект «Луганщина у нас одна».

«Переконаний, що у єдності – наша сила, і за останні роки Україна тільки зміцніла – ми маємо боєздатну армію, єдину мову, а тепер і єдину українську церкву. Нашими найбільшими цінностями залишаються свобода і соборність. Їх виборюють військові, волонтери та кожен українець, який працює для держави та сумлінно платить податки», – додав директор Департаменту масових комунікацій.

Нагадаємо, День Соборності України відзначається щорічно 22 січня у день проголошення у 2019 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.