Прес-центр14 вересня 2021, 15:09

Сучасні методики надання послуг із психічного здоров’я презентовані представникам громад в Сєвєродонецьку

Сьогодні у Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» за темою «Розвиток послуг із підтримки психічного здоров’я у громадах», де взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.  

Його проведено на виконання Меморандуму, укладеного між Луганською обласною державною адміністрацією та GFA Consulting Group GmbH про співпрацю з Українсько-Швейцарським Проєктом «Психічне здоров’я для України» (MH4U), та Плану заходів із розвитку охорони психічного здоров’я області на 2021-2023 роки за підтримки громадської організації «Жінки Луганщини».

Захід, до якого долучилися представники громад Сєвєродонецького району, продовжить свою робу у середу, 15 вересня.

Учасникам засідання представлено міжнародний проєкт «Психічне здоров’я для України», сучасні методики надання послуг із психічного здоров’я в громаді, напрацювання з подолання бар’єрів до розбудови доступних послуг із цього напряму у громадах.

Усі присутні мали можливість ознайомитися із світовими стандартами підтримки психічного здоров’я, кращими практиками у громадах України, практикою створення місцевих робочих груп із психічного здоров’я та надання їм методичної допомоги.

У рамках засідання «круглого столу» представлена просвітницька виставка про психічне здоров’я «Ментал Трек» та проведена інтерактивна сесія «Аналіз потреб громад у сфері психічного здоров’я».