Прес-центр19 липня 2019, 10:07

Сватівська центральна районна бібліотека як майданчик для відкритого інтерактивного спілкування

Сватівська центральна районна бібліотека імені Т.А. Полякова стала переможцем проекту з підвищення обізнаності про ґендерно-обумовлене насильство серед жінок та чоловіків у постраждалих від конфлікту районах Луганської, Донецької та Запорізької областей.

Він реалізується чотирма агентствами ООН: Програмою розвитку ООН (ПРООН), ООН Жінки, Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

Програму підтримують десять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також Уряди Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

У рамках проекту у вересні цього року працівники районної бібліотеки із залученням спеціалістів правоохоронних органів, волонтерів-психологів та районної влади проведуть захід Non-stop «Світ без насильства».

Передбачено надання актуальної інформації жителям району, спрямованої на ідентифікацію різноманітних проявів насильства, підвищення рівня обізнаності в частині законодавства, що стосуються ґендерно-обумовленого насильства. 

Завдяки проекту до районної бібліотеки залучено 19  080 гривень для придбання обладнання на його реалізації.