Прес-центр5 березня 2020, 09:03

Сватівський район, Чмирівська та Нижньодуванська громади найкраще використали кошти ДФРР

У 2019 році Луганщині на реалізацію проєктів і програм регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, було передбачено 457,9 млн гривень. За рівнем фінансової підтримки за цією бюджетною програмою наша область посіла друге місце серед регіонів України, поступаючись лише сусідній Донеччині.

Рішенням Уряду за результатами конкурсного відбору на фінансування 37 проєктів області розподілено 453,7 млн гривень. Найбільше коштів фонду в звітному році спрямовано на фінансування проєктів у сферах: освіти – 29,4 % (109,1 млн гривень на 16 проєктів), охорони здоров’я – 29,3 % (108,8 млн гривень на 6 проєктів) та житлово-комунального господарства – 15,8 % (58,7 млн гривень на 3 проєкти).

В цілому по області відсоток використання коштів склав 81,8 % (в середньому по Україні – 79,6 %). Найкращі показники використання коштів (на рівні 100 %) у Чмирівської, Нижньодуванської ОТГ та Сватівського району. На високому рівні показники також у Департаменту будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації, Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, Новопсковської ОТГ та Кремінського району.

Фінансова підтримка держави дозволила Луганщині у 2019 році провести реконструкцію (термомодернізацію) трьох загальноосвітніх закладів Марківського району та Чмирівської ОТГ, капітальний ремонт дошкільного навчального закладу в Чмирівській ОТГ, капітальні ремонти будівель медичних закладів Кремінського району, ремонти на об’єктах спортивної інфраструктури в Сватівському районі, Біловодській, Нижньодуванській та Троїцькій ОТГ, ремонт та будівництво водогонів в Троїцькій ОТГ, придбання комунальної техніки для Новопсковської ОТГ, ремонт пошкодженого дорожнього покриття на десяти вулицях у м. Попасна.