Прес-центр22 вересня 2020, 11:09

Світовий банк має намір фінансувати ремонт доріг та розвиток агросектору Луганщини

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь у відеоконференції, яка присвячена реалізації проєкту «Східна Україна: Возз’єднання, відновлення та відродження».

Цим проєктом передбачено залучення інвестицій для відновлення сільського господарства через реалізацію окремих сільськогосподарських субпроєктів, транспортної інфраструктури, спрямованих на вирішення наслідків збройної агресії РФ для сільськогосподарської галузі на території Луганської області. 

Для реалізації цих амбітних завдань планується отримати 100 млн доларів США від Світового банку. Зокрема, витрати по пункту «Возз’єднання» (відновлення дорожньої галузі регіону) мають становити 65 млн доларів США, «Відновлення» (інвестиції у сільське господарство для відновлення та модернізацію сектору) – 32 млн доларів США, «Відродження» (підтримка платформи впроваджуваних проєктів» – 3 млн доларів США.

Модернізація автомобільних доріг має охопити сільськогосподарські райони Луганщини – Сватівський, Старобільський та Троїцький. Реконструкція має відбутися на 180 км автошляхів. 

У компоненті «Відновлення», що стосується сільського господарства, повинен забезпечити будівництво логістичного і сервісного хабу, обласної лабораторії для перевірки сільськогосподарських товарів і безпечності харчових продуктів.