Прес-центр23 жовтня 2017, 12:10

Свято рідної культури: фестиваль «З країни в Україну» завітав на Луганщину

Наприкінці минулого тижня на головні площі міст Кремінна, Старобільськ та Лисичанськ завітав яскравий всеукраїнський фестиваль «З країни в Україну», який поширює рідну культуру.

Впродовж місяця організатори заходу – волонтери, музиканти та народні майстри розкриють для жителів невеликих міст красу та унікальність української культурної спадщини.

На фестивалі «З країни в Україну» рефреном звучало гасло «все починається з культури».

Під час культурно-просвітницьких заходів діяли майданчики-містечка: громадських ініціатив, Сучасної Україні майстрів ужиткового мистецтва, а також фотовиставки, експозиції робіт вихованців дитячих художніх шкіл.

Крім того, відбувались презентації сучасних українських кінострічок, майстер-класи та розваги для жителів міст будь-якого віку.

У Кремінній яскравою подією стало захоплююче кінне театральне дійство та святкова хода у національних костюмах у супроводі народної музики.

У Старобільську відбувся велозабіг «Єднання», презентація сучасних вело- та мотобайків, велоквест «Старобільські пригоди».

У кожному місті свято завершувалося концертом української музики, де кожен міг взяти участь в масштабному флешмобі, поспівати та потанцювати з запрошеними музикантами.

Варто зазначити, що вже четвертий рік поспіль організовуються просвітницькі заходи, що являють собою поєднання цікавого відпочинку та духовного розвитку.

З 2015 року фестиваль, як програма з розвитку громадянського суспільства на Сході країни, отримав підтримку програми USAID UCBI - Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (Агенції міжнародного розвитку США USAID).