Прес-центр26 вересня 2017, 10:09

Танкові навчання за стандартами НАТО проведено на Луганщині

На одному із полігонів у Луганській області успішно проведені комплексні тактико-спеціальні навчання із танковим підрозділом14-ї окремої механізованої бригади, що зараз виконує бойові завдання у складі сил антитерористичної операції.

За словами командування військової часини Збройних Сил України, схожі на ці навчання із захисниками України проводяться систематично по всій країні. Відміна цього практичного вишколу від інших полягає у нестандартному підході до його організації.

Так, основні навчальні цілі розроблялися за стандартами НАТО. На підготовчому етапі в ролі інструкторів виступили військовослужбовці, які нещодавно побували у Німеччині на танкових змаганнях «Сильна Європа» та цього року вибороли звання «кращій танковий підрозділ Збройних Сил України». Також було збільшено склад взводу до чотирьох машин, замість трьох, аби посилити вогневу міць танкістів.

Першими випробуваннями стали прохід в мінно-вибуховому загороджені, долання ділянки загороджень і маневрувань та ін.

Завершенням перевірки майстерності керування бойовою машиною була зупинка перед умовною перешкодою,так званої, «сліпою стіною».

На іншому місці полігону командування підрозділу оцінювало підлеглих за вміння діяти командою під час здійснення маршу та під час різних умов  бою, а також перевірило реакцію на виникнення нештатних ситуацій.