Прес-центр26 cічня 2017, 09:01

Телефонний тероризм у Луганській області: недоречні жарти чи свідома диверсія

Протягом останніх двох днів до чергових частин Головного управління Національної поліції України в Луганській області надійшла низка повідомлень про замінування критично важливих об’єктів інфраструктури. Зокрема, повідомлення стосувалися адміністративної будівлі «Донбастрансгаз» у смт Новопсков, місту через річку Айдар поблизу села Підгорівка Старобільського району, Старобільської поліклініки та Луганської обласної державної адміністрації.
Після огляду місць імовірних мінувань не виявлено вибухонебезпечних предметів 
За даними фактами на місцях розпочаті кримінальні провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).
«Наразі тривають слідчі дії, проте є чітке переконання, що правопорушники мають на меті дестабілізацію соціально-економічної безпеки Луганщини. Крім того, вже встановлено, що декілька дзвінків здійснювалися з непідконтрольної українській владі території», – прокоментував ситуацію заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.