Прес-центр2 лютого 2021, 18:02

«Тепер ми з вами на одному кораблі», – представники Французької Делегації на зустрічі з Сергієм Гайдаєм щодо реконструкції Попаснянського водоканалу

Голова Луганської обласної державної адміністрації-керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з делегацією Посольства Французької Республіки в Україні та представниками французьких компаній для обговорення поточних питань, пов’язаних з реалізацією проєкту реконструкції КП «Попаснянський районний водоканал».

Зазначимо, експерти перебуватимуть на Луганщині протягом трьох днів візитом щоб зібрати максимальну кількість інформації, яка буде покладена в основу пакету документів, який буде подаватися на розгляд для отримання державної позики від Французької Республіки.

«Вітаю вас знову на Луганщині. Я задоволений, що у нас продовжується співпраця, що ви сьогодні саме тут. Цей проєкт надзвичайно важливий для Луганської області. Жителі розуміють, що це дійсно катастрофа, коли повністю відсутнє водопостачання, а такі ситуації у нас траплялися. Ми готові проговорити питання, які у вас є, напередодні вашого триденного візиту та які у вас виникнуть пропозиції чи питання у ході візиту. Будь-яка допомога, яка буде необхідна для впровадження проєкту на Луганщині, буде надана», – сказав на початку зустрічі Сергій Гайдай.

Очільник області зазначив, що майже вся водна мережа в області – це спадщина від Радянського союзу. «Нажаль, в ті часи ніхто не розмірковував про економічність та доцільність напрямків», – сказав він.

Аташе з економічних питань Посольства Французької Республіки в Україні Людовік Леа подякував за прийом та наголосив на важливості сьогоднішньої зустрічі, на якій від Луганщини були присутні представники водного господарства, обласної адміністрації, профільні керівники департаментів, керівництво водоканалу, військові.

Сторони обговорили безпекові питання, відповідність інфраструктури, послуг і обладнання реконструйованого в майбутньому водоканалу до нагальних потреб населення, питання екології і збереження довкілля тощо.

Представники делегації звернулись до Сергія Гайдая: «Ми зворушені бачити активну участь вашої команди, яка готова для запуску проєкту в найближчий час». Зазначимо, за амбітними планами, початок робіт з реконструкції – 2022 рік.

«Тепер ми з вами на одному кораблі для того, щоб виконати надзвичайно важливу і надихаючу місію в інтересах українського народу», – завершуючи, зазначили представники делегації.