Прес-центр30 квітня 2022, 20:04

Тепер мобільник у бомбосховищах Луганщини можна «зарядити від Сонця»

50 вкрай потрібних жителям Луганщини мобільних зарядних пристроїв на сонячних батареях та компактні вуличні пічки доправили сєвєродончанам та лисичанам активісти благодійної організації Фонд громад Луганщини «Хорс».

«Проблему постачання продуктів харчування та предметів першої необхідності вирішено обласною владою. Але, не менш важливою для людей, які рятуються від «руZZького миру» по підвалах, виявилась відсутність зв’язку із близькими та зовнішнім світом. На жаль, електромережі майже повністю зруйновані, тож реально зарядити телефон можливо тільки від «павер-банку» на сонячних батареях. Тим більш, попереду літо», - розповіла Ганна Борова, голова Фонду.

За її словами, така «зарядка» коштує трохи більше трьох тисяч гривень, а результат  - сотні людей, які знову разом, тому донатів знайти було не складно. Це волонтери з Канади та США, дружні громадські організації: Кремінська бізнес-асоціація та Донецький молодіжний дебатний центр. Всього було придбано 70 зарядних пристроїв. 50 – вже розподілені по місцях масового перебування людей, ще 20 – поїдуть до «гарячих» точок Луганщини найближчим часом.

Не менш затребуваними є мобільні вуличні пічки, розроблені за унікальною технологією ТОВ «Бастіон». Підприємство виготовляє розбірні конструкції для бомбосховищ та місць концентрації переселенців, зокрема ліжка та розкладні столи з лавами, які легко монтуються та переносяться за потреби.

Ганна Борова наголосила, що у співробітництві з партнерами було зібрано більше 100 тисяч гривень на придбання та доставку ліків та на потреби евакуації, які збираються та аналізуються спільнотою IncNet.