Прес-центр16 cічня 2020, 16:01

Територіям доручено передбачити видатки на розвиток соціальних послуг та фонди підтримки сімей з дітьми у складних життєвих обставинах

У режимі відеоконференцзв’язку заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела робочу нараду з питань координації роботи центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служб у справах дітей, управлінь соціального захисту населення та педіатричної служби з дій захисту прав дитини.

«Ставлення суспільства до своїх дітей відображає загальний рівень захисту та поваги до прав людини. Якщо держава в цілому та кожна територіальна громада піклуються про своє майбутнє покоління, вони повинні забезпечити повагу до гідності дітей, створити належні умови для їх повноцінного та плідного, в а головне – безпечного життя та виховання», – зазначила Катерина Безгинська.

Також вона зауважила, що в умовах децентралізації вся відповідальність за організацію та координацію роботи із забезпечення найкращих інтересів дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, родин, що перебувають у складних життєвих обставинах, покладається на громади.

«В області ще триває процес формування громад, їх структурних підрозділів та служб. Тому, вкрай необхідно чітко визначити зони відповідальності як місцевих органів влади, так і відомств. Від злагодженої роботи та відповідального за відповідну службу, в умовах кризової ситуації, залежить успіх всієї нашої роботи та добробут сімей області, в першу чергу багатодітних», – наголосила заступник голови облдержадміністрації.

За підсумками наради надано доручення головам райдержадміністрацій, районних рад, міським головам та ОТГ передбачити в місцевих бюджетах на 2020 рік видатки на розвиток соціальних послуг та фонди підтримки сімей з дітьми у складних життєвих обставинах.

Розробити перспективні плани розвитку системи соціальних послуг для підтримки дітей і сімей в Рубіжному, Міловському, Кремінському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Крім цього, вжити заходи щодо збільшення мережі патронатних сімей та розглянути можливість створення малих групових будинків у  Лисичанську та Сєвєродонецьку.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники соціальних служб, а також долучилися співробітники відповідних структур Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінського району та Красноріченської ОТГ.