Прес-центр23 вересня 2021, 08:09

Територіям доручено прискорити роботу з використання субвенції для забезпечення житлом дітей-сиріт

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела нараду в режимі відеоконференції щодо використання субвенції 2020 року з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та організації роботи відповідно до постанови КМУ від 26 травня 2021 року № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків».

Вона повідомила, що під час реалізації відповідної держсубвенції 2020 року здійснено виплату грошової компенсації для придбання житла 34 особам.

Катерина Безгинська надала доручення представникам територій, де освоєння субвенції ще триває, прискорити роботу в цьому напрямі та забезпечити відповідне опрацювання у найкоротші терміни.

Окремим питанням розглянуто поточний стан освоєння територіальними громадами області субвенції 2021 року, обговорено проблемні питання та шляхи їх реалізації.

Місцевим розпорядникам надані роз’яснення щодо організації подальшої роботи відповідно до порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Участь у заході взяли керівники Департаменту соціального захисту населення, Департаменту фінансів, служби у справах дітей облдержадміністрації, Луганського обласного центру соціальних служб, керівництво райдержадміністрацій, селищних, міських рад, військово-цивільних адміністрацій.