Прес-центр27 травня 2019, 15:05

Території отримали понад 36 мільйонів держсубвенції для пільг на комунальні послуги

Місцеві бюджети Луганської області у травні отримали з державного бюджету субвенцію для надання пільг і субсидій населенню за спожиті енергоносії та комунальні послуги у загальній сумі 36 406,5 тис. гривень.

Це 100 % до бюджетних зобов’язань з пільг та субсидій населенню.

Для розрахунків за спожитий природний газ передбачено 25 135,8 тис. гривень, на послуги з теплопостачання – 8 380,4 тис. гривень,   водопостачання і водовідведення – 671,7 тис. гривень, електроенергію – 1 025,3 тис. гривень, квартирну плату та інші послуги – 1 193,3 тис. гривень.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.2002 № 256 «Про затвердження Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету» у травні з державного бюджету отримано субвенцію на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло- водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком, поводження з побутовими відходами (вивезення побутових відходів) та вивезення рідких нечистот, внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води та теплової енергії, абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами.