Прес-центр28 лютого 2017, 18:02

Тиждень українського кіно у Сєвєродонецьку

З 19 по 26 лютого у Сєвєродонецьку у рамках Тижня українського кіно в Луганській області відбулися покази українських кінострічок «Брати. Остання сповідь» (реж. В. Трофіменко), «Гніздо горлиці» (реж. Т.Ткаченко), «Плем’я» (М.Слабошпицького).

 

Ідея організації першого справжнього українського кінотижня у Сєвєродонецьку виникла у громадських організацій міста, спільно з обласним Центром навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва та за підтримки управління культури, національностей та релігій Луганської обласної держадміністрації.

 

Розпочав тиждень українського кіно показ стрічки Вікторії Трофіменко «Брати. Остання сповідь», який мав вражаючий успіх серед глядацької аудиторії Сєвєродонецька і залишив по собі роздуми, дискусії, суперечливі враження.

 

Продовжився одним із найактуальніших проектів останніх років, українським повнометражним фільмом про проблему еміграції, драмою «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка. Представила свою роботу особисто українська актриса Римма Зюбіна, яка вже не вперше відвідує Сєвєродонецьк.

 

Перегляд кінострічки «Гніздо горлиці» завершився творчою зустріччю з актрисою.

 

Також Римма зустрілася з колективом Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру. Особистою ініціативою актриси став і недільний візит до Лисичанського краєзнавчого музею з метою відвідати експозицію робіт художників Бориса Романова і Валентина Галімова.

 

Гостя подарувала книжки для коледжу культури і мистецтв, горлиці-оберіги, футболки із символікою «Луганськ – Україна» і нескінченний порив оптимізму, цікавих історій, свіжих творчих вражень.

 

Завершив Тиждень українського кіно показ українського кримінально-драматичного фільму «Плем’я», знятого Мирославом Слабошпицьким, першим фільмом у світі, знятим без єдиного слова − виключно мовою жестів. Стрічка була представлена на понад 100 кінофестивалях світу, де отримала понад 40 нагород, серед яких Європейський кіноприз і три призи Каннського кінофестивалю, через що вважається найтитулованішим українським фільмом.