Прес-центр15 cічня 2019, 17:01

Торік на Луганщині легалізовано 3 137 робочих місць

Протягом 2018 року фахівці головного та підпорядкованих управлінь Пенсійного фонду України в Луганській області щомісячно організовували заходи щодо виявлення ознак «тіньової» зайнятості, порушень трудового законодавства, а також виконання доручень Уряду відносно підвищення мінімальних гарантій з оплати праці.

Так, легалізовано 3 137 робочих місць, що дозволило поповнити бюджет від сплати єдиного внеску на 2,8 млн гривень.

Також, за минулий рік до Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області направлено 12 інформаційних матеріалів по 1 098 страхувальниках щодо порушень законодавства з оплати праці та зі сплати єдиного внеску.

А до головного управління Держпраці у Луганській області – 19 інформацій по 2 399 страхувальниках щодо виявлення ознак порушень трудового законодавства та ймовірності використання праці неоформлених працівників.

Дані щодо 512 страхувальників, які виплачували чзаробітну плату менше законодавчо встановленого розміру скеровано органам місцевого самоврядування та соціальним партнерам. 

Крім того, пенсійники провели потужну інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо переваг легального працевлаштування та можливої фінансової й адміністративної відповідальності роботодавців за порушення вимог чинного законодавства.

Завдяки зазначеним заходам за 11 місяців 2018 року в Луганській області склалась позитивна динаміка збільшення кількості найманих працівників (переважно у приватному секторі економіки) на 9,3 тис. осіб.