Прес-центр17 травня 2018, 18:05

ТОВ «ЛЕО» має невідкладно відновити електропостачання об’єктів життєдіяльності Луганщини

Таке рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, що відбулося в облдержадміністрації.

На ньому розглянуто ситуацію з відключенням від електропостачання підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області.

Звертаючись до присутніх, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко наголосив, що через проблеми ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», пов’язані з величезними власними боргами і недоотриманням коштів, не мають страждати жителі Луганщини.

«Ми не повинні допустити надзвичайної ситуації в області. Крім того, діям ТОВ «ЛЕО» буде надана правова оцінка», – відокремив він.

Про поточну ситуацію зі знеструмленням об’єктів життєдіяльності у Лисичанську, Рубіжному і Кремінній доповіли заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Хлякін, а також представники органів влади вищевказаних міст.

Так, у Лисичанську без водопостачання та водовідведення залишились близько 40 тис. населення, 21 установа освіти та охорони здоров’я. Не краща ситуація і у двох інших містах. Зокрема, в Рубіжному відключені дві каналізаційні насосні станції, які обслуговують більшу частину цього населеного пункту.

Як приклад, поточні розрахунки за спожиту електроенергію підприємствами водопостачання та водовідведення складають 129 % – у Лисичанську та 152 % – у Рубіжному.

Разом тим, ТОВ «ЛЕО», нехтуючи досягнутими на початку року домовленостями щодо 100 % сплати поточних платежів підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, вчергове відключило низку об’єктів від електропостачання. Більш того, через певні дії товариства боржникам заблоковані рахунки, що заважає сплачувати поточні платежі.

За підсумками засідання прийнято рішення ТОВ «ЛЕО» невідкладно відновити за забезпечити безперебійне електропостачання об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства, а також не допускати їх відключення.

Крім того, облдержадміністрація звернеться до центральних органів виконавчої влади щодо ситуації, яка склалась на Луганщині через знеструмлення низки об’єктів соціального значення.

Ще одне звернення буде направлено до прокуратури Луганської області задля вирішення питання із знеструмленням об’єктів критичної інфраструктури та надання правової оцінки діям керівництва ТОВ «ЛЕО».

Також будуть розроблені графіки розстрочки підприємствами водопостачання та водовідведення наявного боргу з електропостачання.