Прес-центр26 вересня 2017, 15:09

ТОВ «ЛЕО» висуває підприємствам водопостачання непідтверджену суму заборгованості

Сьогодні, 26 вересня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з питань сталого забезпечення електроенергією об’єктів житлово-комунального господарства в опалювальний сезон 2017–2018 року.

Під час наради обговорювався стан і графіки погашення заборгованості підприємствами водопостачання області за електроенергію.

За словами представника ТОВ «ЛЕО», ці підприємства заборгували близько 310 млн гривень (період формування боргу по деяким підприємствам складає понад 10 років).

У свою чергу Вадим Данієлян нагадав присутнім, що очільник області Юрій Гарбуз у Києві досяг принципової домовленості щодо оплати підприємствами централізованого водопостачання та водовідведення області поточного споживання електроенергії.

«Районні електричні мережі відмовляються підписувати акти звіряння районних та міських комунальних підприємств водопостачання і водовідведення. Замість цього ТОВ «ЛЕО» висуває непідтверджену суму заборгованості у 310 млн гривень. Це неприпустимо», – прокоментував ситуацію заступник голови облдержадміністрації та дав доручення підприємству паливно-енергетичної галузі у найкоротший строк підписати вищезазначені акти.

В обговореннях також взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, керівники комунальних підприємств міст та районів області та ТОВ «ЛЕО».

Законом України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» передбачається підписання актів звіряння розрахунків за спожиту електроенергію, які утворилися станом на 1 липня 2016 року.

 

Дії ТОВ «ЛЕО» не дають змогу підприємствам централізованого водопостачання та водовідведення області ввійти до Реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості за енергоносії у відповідності до вимог Закону.