Прес-центр27 cічня 2020, 15:01

Трагедія Голокосту – це урок для всього людства

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у обласному меморіальному заході з нагоди відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

Захід відбувся у Лисичанську біля Пам’ятного знаку, встановленого на місці масового розстрілу єврейського населення під час Другої Світової війни.

Катерина Безгинська разом з членами релігійних організацій іудейського віросподівання та представниками міських відділень обласного благодійного фонду «Хесед Нер» вшанувала пам’ять мільйонів ні в чому неповинних євреїв, представників інших національностей, яких було жорстоко знищено.

 «У роки Другої Світової війни нацистськими злочинцями було знищено мільйони євреїв. Тільки у Лисичанську, який двічі піддавався німецькій окупації, близько 800 мирних громадян померли від виснаження або були розстріляні, загинули під бомбами та снарядами, підірвалися на мінах, – зазначила у своїй промові Катерина Безгинська. – Трагедія Голокосту – це урок для всього людства, пересторога щодо небезпеки поширення ксенофобії, упередженого ставлення до представників інших народів та культур».

Спогадами своїх близьких про трагічні події Голокосту поділився Йосип Бистрицький, який народився в гетто.

Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятнику та вшанували пам’ять жертв нацизму хвилиною мовчання.