Прес-центр21 лютого 2022, 11:02

Три громади Луганщини отримають допомогу у розробці стратегій місцевого розвитку

Стартувала програма підтримки громад у розробці стратегій місцевого розвитку. У першому дводенному заході взяли участь громади-переможці з Донецької, Луганської, Полтавської областей та частково учасники з Черкаської області.

Від Луганської області допомогу у розробці стратегії отримає Нижньотеплівська, Сватівська та Щастинська громади.

«У 2022 році «U-LEAD з Європою» продовжить підтримку громад в розробці стратегій місцевого розвитку та протягом року працюватиме із 96 відібраними територіальними громадами з усіх областей України. Сьогодні, ми даємо старт першому практичному семінару в рамках такої співпраці та розпочинаємо з теми «Мотивація та визначення рамкової структури для стратегії місцевого розвитку у вашій громаді». Чому ця тема важлива та має бути першою? Бо ми хочемо, щоб представники громад чітко зрозуміли, які цілі їм ставити перед собою та як досягти результату», - зазначив під час вступного слова Денис Ткачов, керівник Східного регіонального хабу «U-LEAD з Європою» від GIZ.

Метою першої зустрічі було покращення спроможності команди з координації для надання підтримки робочій групі відповідної громади у процесі підготовки стратегії місцевого розвитку.

Учасники тренінгу мали можливість отримати роз’яснення від експертів щодо структури, принципів та методики розробки стратегії місцевого розвитку, а також щодо процесу залучення зацікавлених сторін та необхідність співпраці.

Програмою тренінгу передбачалася й робота над практичними навичками, фахівці з громад мали змогу опанувати принципи збору даних та аналізу соціальних, економічних та екологічних аспектів з метою створення основи для стратегічного планування.

Нагадаємо, що відбір щодо підтримки громад в розробці стратегій місцевого розвитку здійснювався на конкурсній основі.

В рамках тренінгових заходів представники відібраних громад – команди до 3 осіб – будуть об’єднані в групи та пройдуть річний навчальний онлайн цикл із покрокової розробки стратегії розвитку, а також отримають консультативну підтримку експерта в підготовці та проведенні засідань робочої групи, що працюватиме над розробкою стратегії в громаді.

За інформацією U-LEAD з Європою у Луганській області